Social media strategie

Jij bent echt goed! Je doet iets met social media. Je hebt diverse accounts en plaatst updates op Facebook, tweets op Twitter en doet je voordeel met LinkedIn of een ander sociaal netwerk.

Maar heb je ook een strategie voor je social media? Social media zijn leuk, maar het gaat erom wat je ermee bereikt. En daarvoor is een social media strategie noodzakelijk.

Zonder social media strategie geen succes

Of je nu een eenmanszaak hebt of werkt in een bedrijf met 20.000 medewerkers: je hebt een strategie voor social media nodig. Een gedegen strategie is een absolute voorwaarde voor sociaal succes. Onze social media consultant maakt samen met jou een strategie op maat.

Stap 1. Social media onderzoek

De social media consultant start met een onderzoek. Je marktpositie, doelgroep en kansen worden in kaart gebracht.

Stap 2. Social media strategie

De resultaten van het onderzoek vormen de basis voor de social media strategie. Welke doelstellingen willen we behalen, op welke doelgroep richten we ons en welke sociale netwerken gaan we inzetten?

Stap 3. Inzet van social media


Met de social media strategie als leidraad richten we de sociale netwerken in. Je krijgt concrete adviezen over het effectief beheren van social media met handige tools. Vervolgens ga je zelf aan de slag met het plaatsen van tweets, je netwerk uitbreiden op LinkedIn en fans verzamelen op Facebook. Uiteraard kan social media adviesbureau Eigen & Wijze je hier ook in ondersteunen.

Stap 4. Meten & verbeteren

Regelmatig wordt de voortgang geëvalueerd en worden er verbeterpunten aangedragen. Worden de doelstellingen gehaald? Moet het plan van aanpak voor social media bijgestuurd worden? Resultaten worden inzichtelijk gemaakt door de social media consultant.

Social media strategie op maat

Behaal maximaal resultaat met social media en kies voor een social media strategie van Eigen & Wijze. Maak nu een afspraak met social media consultant of bel ons op 058 – 216 44 65 voor meer info.

Wil je weten wat je mist?
Of bel 058 216 44 65

Wij houden je op de hoogte over alle handige social media trends

Welk sociaal netwerk zet jij zakelijk het meest in?